onsdag, mars 14, 2007

Torchwood

"Outside the government, beyond the police. Tracking down alien life on earth, arming the human race against the future. The 21th century is when everything changes. and you gotta be ready."
Nu har jag varit duktig igen. Var tvungen att plugga massor de här dagarna. Därför så såg jag istället en säsong av Torchwood. För de som inte vet detta så är Torchwood listigt nog ett anagram på Doctor Who, som ursprungligen var en serie som gick mellan 1963-89, men nu har fått en uppföljare som heter.... Doctor Who. (Är osäker men den kan också heta Doctor Who 2005.) Torchwood är självaste spin-offen till Doctor Who 2005, där vi får följa Captain Jack Harkness och hans crew i deras jakt efter utomjordingar.
De första avsnitten är skrattretande kassa. Utan att vara en sån som tänker för mycket på detaljer när jag ser på en serie, så hittade jag hela tiden saker som bara var fel eller ologiska i storyn. Det hela började med Torchwoods första intågande på en brottsplats, hela scenen då dom gled in med sin svarta SUV till de kommit fram till liket kändes bara löjlig. Visst, det kan vara litet ovant att se en engelsk serie för de har så annorlunda kameravinklar, filter och lite annorlunda mentalitet allmänt. Men det kändes också underbudgeterat, underagerat, helt enkelt kasst. Men så beslutade jag mig för att se nästa, och där nästa, för att ge serien en chans. Sen så blev jag fast. Den var alltså så kass att den helt plötsligt blev värd att se.
Och vet ni vad? Den blev bättre.
Den har många likheter med Joss Whedons verk (vilket delvis beror på att skaparen är ett stort fan av Joss's arbete) och det är ju aldrig fel. Men inte att förglömma: Den är fortfarande skitkass. Jag kan dock inte hjälpa att vara överlycklig över att det kommer en säsong två nån gång detta år!
Lite kommentarer från folk som sett ett eller alla 13 avsnitt:
"The lamest introvoice in known time!"

"Jesus, it's like Men In Black meets Queer As Folk! With a liberal sprinkling of Doctor Who"

"Doctor who is cerebral. He keeps his own counsel. He's got a dark sense of humor. Jokes but never talks about anything personal. Only very slowly confides in ppl. Captain Jack is the Anti-Doctor Who.."

"Personally ithought this was a really well done show, i kinda get the buffy/xfiles feel from it. Yes its a bbc show from The Dr Who universe so it doesnt take itself too seriously. If you want your broody serious sci fi look to Galactica, Lost or Heroes (all of which are excellent), this is funny, well written and intersting you should all give it a try, though i expect it wont be to the taste of a lot of people. "

" I enjoyed it. It does have an X-Files meets Angel vibe to it moreso than an Ultraviolet vibe."
/hon som tydligen genomlider askassa (men ändå rätt roliga) serier bara för att slippa plugga när hon faktiskt måste plugga (och nu också har tagit hem de 8 första avsnitten av doctor who 2005 för att slippa sin andra skoluppgift)...

Inga kommentarer: