söndag, september 14, 2008

Buying all of IKEA

Var på IKEA igår och "fönstershoppade". Så småningom kommer vi förhoppningsvis ha råd att byta ut hela vårt slitna och tråkiga möblemang mot nytt, fräscht och enhetligt. Vi har börjat planera för detta och tänkte börja med att slänga ut den gamla TV-möbeln och vitrinhyllorna, som - förutom att de är trasiga - inte har någon stabilitet. Vi skulle eventuellt köpa tv-möbeln LACK. Den såg si så där lagom tråkig ut i verkligheten, så efter ett moget beslut blir det BESTÅ istället.
Sen bredvid tv-möbeln kommer det bli två bokhyllor, en sån här och en sån här.
Hela vardagsrummet kommer vara i vitt, medan sovrummet kommer vara i björkfaner. Vi är förtjusta i Malmserien, så det blir antagligen så här (obs! sängstommen kommer ju vara 160 men den bilden fanns inte):

Fast vi kommer antagligen ha fel skrivbord, dvs jag kommer köpa ett i vitt och ställa det i björkfaner-rummet, och T kommer ha björkfaner i vita rummet.
Vi kom överens om att det är okej att mixa så länge det är något så när enhetligt. Som det är nu har vi valnöt/björk/ek/någonting mörkt och det ger ett mkt förvirrat uttryck.

Efter att vi möblerat sovrum och vardagsrum är det antagligen dags för att slita ut köket och köpa helt ny stomme. Men det är en helt annan historia...
Dagen slutade hur som helst med två verkliga inköp: två nya BH:ar från KappAhl. Det är på rea nu, så alla som behöver köpa BH:ar - passa på!

2 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

God Morgon!

Vad roligt med lite nya möbler! Vi håller ju också på, men det tar sin lilla tid att fixa allt... *suck*

Vi har också Bestå tv-bänk, fast mörkbetsad. Och så har vi Malm-serien i sovrummet, fast i ek. Tur att det finns så många alternativ, så att vi inte alla har samma! :-)

Nu ska vi se...tavlan var present nummer 5. Innan har det blivit ett visitkortsfordral från Georg Jensen. Ett hårdplastfodral till Ipoden. En piketröja från Timberland. Och en emaljskylt med texten "Kiss the cook". Nu funderar jag på present nummer 6, men det är verkligen svårt. Ärligt talat tror jag inte att jag kommer upp i 30...om jag inte avslutar med 20 st tuggummipaket... ;-)

Ha det nu så bra och hälsa till T!
//Jill.

Fia sa...

Se där, se där, vilka sammanträffanden! =) Jag tycker det verkar som du kommer med riktigt bra presentidéer, jag kan knappt komma på en enda present att ge Tommy... men å andra sidan är han en sån som bara skriver upp dyra saker på sin önskelista, dyra bilar och spelkonsoller. Han är ingen hjälp alls! Lycka till med presentköpandet! =)