söndag, maj 04, 2008

Helgens resultat

  • En skattedeklaration inlämnad (glöm inte bort era nu!)
  • Sängkammaren målad vit
  • Tak i sängkammaren målad vit
  • Fönsterkarm och fönsternisch samt rör målade vita
  • Litet tapeter nedslitna

Jag som trodde vi skulle kunna flytta in i helgen hade Fel, Fel, Fel! Vi hann inte tapetsera fondväggen vilket innebär att det måste skjutas upp till nästa helg. Känns litet surt, för vi hade kunnat hinna med massor mer om vi stigit upp tidigare och åkt tidigare.

Dessa tre veckor av renovering har varit fyllda av misstag och en hel del lärdommar, men vi rycker på axlarna och lär oss av misstagen. För att andra inte skall göra samma misstag som oss kan det vara bra med lite Tips från Coachen...

Veckans tips från Coachen: Om du skall måla ett vitt tak vitt är det är bra att först grundmåla taket med en gråare färg (ta exempelvis en liten burk svart färg och blanda med den vita i rollerbadet). Då när du lägger på det vita lagret syns det myyycket bättre var du rollat och inte, och hur bra färgen tagit. Vi kom på detta briljanta tipset efter vi hade målat taket...

Extratips: Är taket skrovligt kan det vara bra att använda en struktur-anpassad roller som gör att färgen går in i håligheterna. Ni kan ju gissa om vi använde en sådan eller ej. Ifall ni inte kommer på rätt svar, så är det Nej.

Nu är det slut för denna vecka. Nästa veckas utmaning: Färdigställa nedrivningen av tapeter i vardags-jävla-rummet. =)

/F over and asdfgh

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha!! Det är ju himla trevligt att läsa om er renovering.. ni lär er ju alltid något nytt och kommer inte att göra samma misstag nästa gång ni målar tak! Kram på dig vännen =)

Minellie sa...

jag tycker att det är sååå ubergulligt att du använder ordet sängkammaren =) Känns så härligt gammeldags!!!

Fia sa...

Ika: precis, det är helt rätt! =)

Minelli: Faktiskt så fick jag det från Tommys mor, och det råkade fastna i huvudet... Så i runda termer är det hon som är litet gammalmodig och gullig. Jag är förstås ubergullig i alla fall. förstås. =)