tisdag, december 11, 2007

Storytelling...

Idag har jag varit rätt så duktig. Har sökt ett jobb och lagt upp min CV på några ställen. Tyvärr verkar det vara få som riktar sig till samhällsvetare men det skadar inte att ligga ute och verka intresserad resonerar jag.

Senare på kvällen blev det Gyllene Kompassen på bio och den var OK. Storyn var tunn men jag fick reda på att det tydligen är en triologi, vilket låter intressant. Fantasynörd som jag är kunde jag inte undgå att gilla den i smyg fast den var rätt så dåligt underbyggt, därför fick den betyget OK. Skall dock se om jag gillar boken bättre...

När jag kom hem blev det julmust som min duktige sambo köpt (han vet vägen till mitt hjärta, den karln), sedan tog vi en kvällspromenad och nu ligger han och sover eftersom han skall upp och jobba imorgon. Själv har jag suttit och finslipat ett par scener ur min bok men jag är desperat i behov av något nautiskt lexikon (det ska då helst vara för äldre skutor) eller någon båtkunnig person som kan svara på mina underliga frågor, som t ex vad en sån där stubbe kallas som man knyter trossen runt. Det här med research har varit rätt så enkelt hittils (google is your friend), men om jag ska vara allvarlig med denna hobby bör jag följa upp vissa saker bättre. I owe it to the story.

Det märks så tydligt då man inte gjort någon underbyggande research, och jag vill inte bli som han som skrev Eragorn. Inte heller är jag intresserad av att gräva mig ned i researchen och lära mig varje bit av historian som Diana Gabaldon. Kunskapen skall bara finnas där och föra historian fram, så att säga.

Fast ju måste jag nog lägga ned min storytelling för dagen, både bloggandet och annat för ögonlocken börjar kännas tung.

Fia over and out

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den stubben kallas: pollare.

Matros Linus to the rescue!(är faktiskt matros, gjorde lumpen i marinen).

Fia sa...

TACK! Vad säger man då man far iväg med fartyget då? Lösgör pollarna? =)

Anonym sa...

Man "kastar loss".