fredag, december 10, 2010

Dag 26 – Mina rädslor

Jag är rädd för spindlar och andra krälande saker som vill krypa in och lägga ägg i min hjärna, skräckfilmer (speciellt filmer med scener som får mig att hoppa till), möjligheten att det finns lik i vatten där man badar som plötsligt blir onda och drar ner en i djupet som i Dolt under ytan, hajar, björnar, att vara i vatten där jag inte ser botten. Mer generellt så är jag väl rädd för att bli gammal och inte ha levt livet som jag velat, att aldrig finna "den rätte" (för mig), att bli olycklig, att tappa bort mina saker, att hamna inför utmaningar som blir övermäktiga... och att jag någon gång skall fastna med byxbenen i rulltrapporna så jag dras med och strimlas...

Hela mitt liv har påverkats av att jag har så många rädslor. Jag började rida då jag var sju år, föll av min häst och bröt armen och blev därefter rädd för hästar. Sen så började jag snorkla, men blev snabbt rädd för vattnet. Jag provade istället på scouterna, men kom fram till att jag var för rädd för myror så jag inte kunde vara med, så jag började till sist spela fotboll men insåg att jag var rädd för bollen. Duckade då den kom flygandes mot mitt huvud...

Story of my life, alltså.

1 kommentar:

Moster sa...

Skönt att höra att det inte bara är jag som är rädd för "allt".
Jag är rädd för spindlar och småkryp (tvestjärtar, fästingar och gråsuggor ligger nog i topp där). Jag är inte rädd att de ska krypa in i mig, de är bara hemska ändå.
Höjder, om jag kan riskera att ramla ner (hur kan folk VILJA göra det som tex bungyjump eller fallskärm?!), bollrädd, rädd att inte nå upp till folks förväntningar/klara uppgifter jag får, scenskräck, att ringa folk jag inte känner (jag tror att jag kommer få en utskällning eller göra bort mig).
Djupt vatten och vad som eventuellt kan ligga dolt där, allt från lik till sjömonster.
Skräckfilmer, spöken, galningar, tortyr/våld det spelar ingen roll, jag får panik och sen har mina fobier fått lite nya uppslag.
Badrummet är också lite läskigt, "Det" kommer titta upp ur golvbrunnen eller göra så det bubblar upp blod i handfatet, "Psycho" kommer hugga mig när jag duschar (eller att det ska dyka upp något spöke) och har någon badkar med fördraget draperi kommer det säkert ligga ett lik/spöke där som i sjätte sinnet. När jag står och tvättar ansiktet och inte kan titta tror jag att någon ska attackera mig eller att det ska vara någon i spegeln.
Mmmm... jag är en modig sort jag. Det är ju tur att mina rädslor är så rationella! Det är ju väldigt troligt att de här sakerna verkligen skulle hända. ;)