torsdag, januari 27, 2011

If you don't take the time, you loose the time

Det är mitt nya motto.

Ni vet hur man alltid säger "Jag önskar jag kunde XXX men jag har aldrig tid". Well, I got news for you. Ni vet de där stunderna då ni sitter ner framför teven, eller går och shoppar kläder, eller tar en lång dusch. Prioritera om. Ta dig tiden att hinna med att göra det du vill göra.

Steg nr 1:
Figure out what you want?
Låt säga att du vill uppskatta din vardag litet extra.

Steg 2:
Figure out when you can get it.
När är din vardag? Oj! Här och nu? I denna sekund? Och denna? Och den tickar iväg. Den tid som det tog att skriva ned det här får jag aldrig tillbaka! Vad gör jag?

Steg 3:
Take the time to get it.
Lägg ned det du gör (om det är mindre prioriterat).
Uppskatta din vardag. T ex gosa med din katt. Gå och ta en promenad. Sätt dig ned, stäng ned datorn, ta djupa andetag och uppskatta din vardag.

Hur ska man tänka för att det ska lyckas? Tänk på gårdagen. Tänk på vad du hade kunnat/velat/önskat att du velat göra då. Hade du önskat att du hade velat träna? Men istället åt du den där chokladkakan? Men om du bara gått i trapporna i jobbet istället för att åka hiss hade det varit okej, men nu gjorde du inte det å det är för sent nu. FÖR SENT. Tänk så. Om du inte gör det du gör nu så är det för sent att göra igen imorgon. Om det gäller träning så behöver man ju isåfall träna litet extra för varje gång man har skjutit upp den, å då blir det ju jättetröttsamt att göra en supermegaträning en gång i månaden. Och inte så effektivt. Fokusera på de små ändringarna, applicera de önskvärda sakerna i din vardag, och vips har du lyckats ta dig tid!

Ibland behöver vi få höra det uppenbara, eller hur? ;)

Inga kommentarer: